Het roze van Pink Ribbon

dinsdag, oktober 30, 2018

Oktober, de eerste echte herfstmaand. De maand waarin niet alleen de herfstkleuren zijn intrede maakt maar ook het roze van Pink Ribbon.

Na een lange werkdag heerlijk op de bank neer ploffen met een deken en een kop thee erbij. De maand waarin de klok een uur achteruit gaat. En je dus nog lekker onbezorgd een uurtje door kan slapen. De maand waarin op het gebied van mode alles kan, laagjes, kraagjes noem het maar op en ook qua kleur kunnen we weer alle kanten op.

Het roze van Pink Ribbon

Ook mijn ChildsCloset ligt vol met herfstkleuren en toch is er maar één kleur waar ik vandaag over wil schrijven. Oktober is namelijk ook de maand van de kleur roze, het roze van Pink Ribbon.

Een beter en langer leven voor de (ex)borstkanker patiënt, dat is waar deze stichting zich zo hard voor inzet. En dat is logisch als je bedenkt dat 1 op de 7 vrouwen in Nederland te maken krijgt met de diagnose borstkanker. Als je er dan weer bij stilstaat lees je dat het er veel zijn, heel veel, teveel!

Dit geldt uiteraard niet alleen voor borstkanker maar voor alle vormen die er zijn, elke diagnose is er één teveel.Deze verschrikkelijke ziekte discrimineert niet en dat heb ik helaas binnen mijn familie en vriendenkring al meerdere keren meegemaakt. Bijna een ieder die ik spreek kent wel iemand in zijn of haar directe omgeving die ermee te maken heeft of heeft gehad.

In Nederland gebeurd er al heel veel op het gebied van borstkanker door middel van financiering, onderzoek en verschillende acties. Dit is in elk land natuurlijk anders, mijn beste vriendin woont in Amerika en stuurde onlangs foto’s van winkels die vol liggen met merchandise, van hoodies tot tassen bedrukt met logo’s en teksten.

Mijn oudste beseft redelijk goed wat er gebeurd na aanschaf van zoiets kleins als een armbandje maar wat op de langere termijn zoiets groots betekend voor een ander. Ze aarzelde dan ook geen moment toen ik zei pak je mooiste roze kleding, dat overigens beperkt bleef tot een roze trui omdat het te koud was voor haar jurkjes, zei ze. Haar zusje daarin tegen ging helemaal los met haar favoriete tutu en roze pantertrui. Ik mocht er gelukkig nog een maillot bij aantrekken, met unicorns, dat dan weer wel!

Deze keer dus geen uitgebreide outfit post. Maar twee gezonde meiden, in het roze met 7 ballonnen. En staan wij even extra stil bij iedereen die dat nodig heeft!

Liefs Verity

Pink Ribbon

Pink Ribbon

1 Response
  • Deborah
    november 9, 2018

    ❤️

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com