Back to school outfit old skool of new skool

maandag, september 3, 2018

Back to school outfit old skool of new skool? Het is weer zover, de scholen zijn begonnen en dat is te merken. De files staan er ook alweer, op de weg én in de winkels.

Start van een nieuw schooljaar

Logisch want bij de start van een nieuw schooljaar komt een hoop kijken.Waar de middelbare scholieren met hele pakketten de winkels uitlopen, krijgen de peuters en kleuters hun eerste schooltasje mee. Er moet van alles worden aangeschaft en uitbreiding of vernieuwing van de ChildsCloset hoort daarbij.

Met een beetje geluk hangen er nog genoeg items in de kast waar je kind nog niet uitgegroeid is. Items die in de herfst ook nog aan kunnen met een extra laagje, denk aan een leuk vestje of kniekousen, paar bootsjes eronder, of een stel lekker zittende sneakers.

Old skool of new skool

Bij zo’n eerste schooldag komt dan ook vaak weer de vraag terug old skool of new skool? Ben jij de ouder die zijn kind helemaal in het nieuw steekt, of juist de ouder die daar totaal niet bij stilstaat en dezelfde ochtend nog wat uit de kast pakt?

Noem het overdreven maar ik ben dus de ouder waarbij haar kids de eerste dag(en) van top tot teen helemaal in het nieuw gaan. New skool dus!

Back to school outfit

Ik geef toe, dit is een tik die is blijven hangen van mijn eigen moeder, als ze iets niet kon vinden wat aan haar eisen voldeed voor de beruchte back to school outfit dan zorgde ze ervoor dat ze achter de naaimachine ging zitten en een hele nieuwe garderobe voor ons naaide.

Nu sprak ik dus laatst een ouder die het tegenovergestelde van mij doet, zij vertelde namelijk dat wanneer haar dochter de legging van de laatste schooldag nog past ze die gerust op de eerste schooldag ook weer aan heeft. Old skool dus! Ook vertelde ze erbij dat ze amper nieuwe kleding kocht maar juist heel veel ‘tweede kans’ kleding scoorde.

Tweedehands kleding

Ik ben waarschijnlijk een leek op het gebied van tweedehands kleding want veel verder dan het hergebruiken van oudste dochter voor jongste ga ik niet echt. Al moet ik zeggen dat er tussen de nichtjes ook nog wel het één en ander van eigenaar verwisseld.

Maar na dit gesprek kwam ik er dus achter dat er buiten de IJhallen en Marktplaats (ja die ken ik dan weer wel) op verschillende locaties beurzen plaatsvinden waar je terecht kunt voor tweedehands en nieuwe kleding en speelgoed.

En ik moet zeggen dat ik dat een fijne gedachte vind, of je nou zelf wat wilt kopen of goede spullen hebt liggen waar je én een ander blij mee kan maken én je portemonnee ook, zie ik dat als een win-win situatie.

Ben benieuwd of jullie het schooljaar old skool of new skoolbeginnen? Wat de keus ook is, zolang de kids zich er maar lekker in voelen. Zo’n eerste dag is vaak al spannend genoeg! Hieronder wat leuke herfst items die er in onze ChildsCloset zeker bij komen! Ik ging shoppen bij ZARA en Kleertjes.com.

Liefs, Verity

4 Responses
 • Mieke
  september 4, 2018

  Och wat is zara weer te leuk. Deze ook al gezien maar nog niet aan. Veelste leuk.

 • Ilse
  september 6, 2018

  Dit pak is bijzonder stoer. En heeft lekkere beweegruimte. Echt iets voor mijn dochtertje.

 • Suze
  september 6, 2018

  Dit pak wil ook voor mijn dochtertje.De kleur is zo mooi. Het zal haar prachtig staan.

 • Deborah
  november 9, 2018

  Wat een leuke outfit! 🤩

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com