Een speelhoek als eyecatcher in de huiskamer

maandag, juli 9, 2018

Al sinds dat wij onze huidige woning hebben gekocht, maart vorig jaar, is het de bedoeling geweest om een speelhoek al eyecatcher in de huiskamer te maken voor Dante. Nu heeft dit huiskamer project even op zich laten wachten maar van uitstel geen afstel in dit geval. Wij willen een speelhoek als eyecatcher in de huiskamer en dit is het resultaat.

Een speelhoek als eyecatcher in de huiskamer

Omdat ik hou van orde, maar niet geordend ben, heb ik mijzelf aangeleerd om dan in ieder geval alles een plek te geven en te clusteren. Dit voorkomt tierelantijntjes door het hele huis, wat rommelig oogt. Een plank voor fotolijstjes, een groot plateau voor geurstokjes en kaarsen en een aparte plank om je boeken leuk uit te stallen zorgen voor sfeer en voor rust.

Vanuit dat oogpunt heb ik dan ook al een hele tijd geleden bedacht dat Dante een speelhoek moest krijgen. Een speelhoek als eyecatcher in de huiskamer waar hij lekker kan zitten en spelen. Maar ook een plek waar zijn boekjes, puzzeltjes een plekje hebben. Begrijp me niet verkeerd, niet al zijn speelgoed past in dit hoekje. Maar dit is wel het enige zichtbare in de woonkamer.

Huisje op de wand geschilderd

Naast onze hoekbank heb ik nog een kleine meter over. Ideaal voor Dante zijn speelhoek. Om dit af te kaderen heb ik met krijtverf een huisje op de wand geschilderd. Het tafeltje is vroeger van mij geweest en stond nog bij mijn vader op zolder en het prachtige retro stoeltje heb ik via Marktplaats gescoord.

De puzzels en boekjes hebben hun plek gekregen op de zwarte foto plankjes van IKEA en ook de andere zwarte plank op de leuke dragers zijn afkomstig uit deze grote winkelketen. Met als gevolg dat dit geheel ook geen enorme aanslag heeft gepleegd op mijn portemonnee.

Krijttekeningen

Dante was helemaal blij toen hij zijn plekje zag! Zijn eigen huisje en plekje. Voor hem nog lastig dat hij op die plek moet spelen en niet door de hele woonkamer. Ik heb hem ook nog maar niet verteld dat hij met krijt kan tekenen op de wanden in het huisje. Daar wachten wij nog even mee om te voorkomen, dat al mijn wanden onder de krijttekeningen zitten. Maar goed, we hebben er anderhalf jaar over gedaan om dit eindelijk te realiseren, dus over anderhalf jaar wordt het misschien ook naar behoren gebruikt! Leuk om tegen aan te kijken is het in ieder geval wel. Ik zeg project speelhoek als eyecatcher in de huiskamer is geslaagd.

Liefs Tessa

Meer leuke DIY ideeën van Tessa of interieur inspiratie lees je >> Hier <<

Een speelhoek als eyecatcher in de huiskamer

Een speelhoek als eyecatcher in de huiskamer

Een speelhoek als eyecatcher in de huiskamer Een speelhoek als eyecatcher in de huiskamer Een speelhoek als eyecatcher in de huiskamer

1 Response
  • Lisa Zaligma
    januari 14, 2018

    Kom de foto net op Instagram tegen. Keileuk dit!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com