Een handige toevoeging aan je interieur

donderdag, september 14, 2017
In de jaren 80 was kurk hot. Het lag op de vloer of werd gebruikt als wandafwerking. Niet zo gek ook. Want naast dat het een relatief goedkope oplossing is, heeft het ook heel veel fijne eigenschappen. Kurk is geluiddempend, waterafstotend én makkelijk te onderhouden. Perfect met kids in huis. Naast geluidsisolatie zorgt het ook voor temperatuurisolatie. En om het af te maken is het ook nog eens 100% natuurlijk en duurzaam. Het is dan ook best logisch dat kurk wederom en al enige tijd weer in de interieurs terug te vinden is.

Een handige toevoeging aan je interieur

Natuurlijke en robuuste uitstraling

Variërend van kurk behang tot de kurk kruk, lampen, tafelbladen en diverse accessoires. Grote kans dat je al vele kurk producten hebt gespot en wellicht ook hebt gescoord. Zelf houd ik van de natuurlijke en robuuste uitstraling van kurk. Daarbij gaat het ook nog eens heel goed samen met vrijwel elke stijl van inrichting. Mits op de juiste manier toegepast natuurlijk.  Kurk in het interieur voegt sfeer en warmte toe zonder dat het overduidelijk aanwezig is.

Een handige toevoeging aan je interieur

Clusteren van zulke knutselwerkjes

Steeds vaker komt mijn peuter nu thuis met knutselwerkjes van de opvang, of heeft hij thuis iets gekrabbeld of geverfd. Ik vind het leuk deze een plekje te geven, maar ik houd niet van een rommelig aanzicht. Het clusteren van zulke knutselwerkjes of andere prullaria voorkomen dat je een rommelige sfeer in huis krijgt.

Mooie kurkwand

Hoe beter om deze knutsels te clusteren dan op een mooie kurkwand? De kale deur van onze trapkast leent zich hier uitstekend voor. Op internet heb ik kurk besteld, van de rol, van 5 mm dik. Dat is net genoeg om er daadwerkelijk met een punaise in te prikken.

Een handige toevoeging aan je interieur

Zo maak je een mooie kurkwand

In eerste instantie had ik verwacht de kurk te kunnen snijden, maar vanwege de dikte lukte dit niet zonder dat de kurk afbrokkelde. Daarom hebben we de kurk uiteindelijk voorzichtig op maat geknipt. Daarna de deur ingelijmd met een lijmkam met kit op waterbasis terwijl de deur vlak op de grond lag. Zo kon ook het uitgesneden stuk kurk op de deur gelegd worden na het lijmen. De kurk kun je nog een beetje in de natte lijm verschuiven, mocht het toch niet helemaal op de juiste plek zitten.

Als je kurk goed in de lijm ligt kun je het aankloppen met een plankje en een rubberen hamer of zoals wij, aandrukken met een deegroller. Eventuele lijm wat nog onder de kurk vandaan komt, kun je gemakkelijk met een natte doek schoon vegen. Het is wel aan te raden om dit met z’n tweeën te doen in verband met de grootte van het stuk kurk. We hebben de deur s’ nachts laten liggen om te drogen en de volgende ochtend terug geplaatst.

Toen kwam het leuk werk, de styling, Dante’s knutsels en de kaartjes konden erop geprikt worden! Sommige met een gewone punaise en sommige met klemmetjes met een punaise geplakt of doorheen geprikt, voor de afwisseling en voor de dingen waar ik geen prikgaatje in wil.

Ik ben zo blij met het resultaat! Een geordende en afgebakende chaos, wat toevoegt aan de levendigheid, zonder dat het rommelig oogt. De peuter is ook happy met zijn tentoonstelling aan werkjes en kijkt er vol bewondering naar met kreten als ‘kijk mama, wauw!’ Een DIY’je waard.

Tessa

Een handige toevoeging aan je interieur

Een handige toevoeging aan je interieur door Tessa

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com