DIY lamp kinderkamer

donderdag, januari 26, 2017

DIY lamp kinderkamer

Daar sta je dan. In de kinderkamer van je kleintje. Je hebt je helemaal uitgeleefd en ziek gekocht om de babykamer helemaal nieuw en volgens de laatste trends in te richten. Maar je mist iets.

Waarschijnlijk is het de personal touch die de kamer in plaats van ‘mooie showroom’ echt eigen maakt.  Maar hoe pak je dat nou aan?  Een paar mooie afbeeldingen in een persoonlijk lijstje of met bijpassende whasi tape op de wanden doen al wonderen. Maar denk ook eens verder.

Mijn persoonlijke favoriet in de kinderkamer is ons voorleeshoekje. Hetgeen dat het zo persoonlijk maakt is de lamp. De lamp op zich is niet zo bijzonder. Het is een gewone, witte lampvoet en het kapje is van IKEA. Maar ik heb een simpele aanpassing gedaan waardoor ik het helemaal eigen heb gemaakt.

DIY lamp kinderkamer

Door een afbeelding in de kap te plaatsen geeft dit een extra dementie en personal touch aan de lamp. Als de lamp uit is is het een hele gewone tafellamp, maar wanneer je de lamp aan zet geeft het een sprookjesachtige sfeer. Precies wat ik zoek in de voorleeshoek!

DIY lamp kinderkamer

Ik heb hiervoor de ‘Once upon a time’ template gebruikt van www.chicaandjo.com. Deze heb ik uitgesneden in een zwart plastic vel. Als je een egale kap hebt kun je deze met spraylijm in lijmen en aan de binnen kant van de kap plakken. Let op dat je de juiste kant in lijmt anders plak je in spiegelbeeld (of ben ik de enige die zoiets zou kunnen overkomen?). Als je een ander kapje gebruikt, zoals ik, is dat lastiger. Ik heb er daarom een stukje transparant plastic vel achter geplaatst welke de ronding van de kap aanneemt en het silhouet vast zet.

DIY lamp kinderkamer

Elke avond als we een boekje lezen voor het slapen gaan, gaan alle lichten uit en alleen dit lampje aan. Een magisch moment waarin we de drukte van de dag achter ons laten en ons overgeven aan de rust.

Wil je ook aan de slag met je lamp, kijk dan op onze pinterest pagina voor de link naar de template.

Vind je het idee leuk maar in een andere variant? Zoek dan op het woord silhouet en zie de talloze mogelijkheden.

DIY lamp kinderkamer

DIY lamp kinderkamer door Tessa

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com