DIY decoratie kinderkamer

maandag, mei 29, 2017

Mis je nog iets leuks aan de muur in de kinderkamer? Deze DIY decoratie kinderkamer is easy to make en zo leuk.

Mooie decoratie maken

Misschien denk je bij een silhouet aan een zijaanzicht van een Victoriaanse dame zoals op je oma haar broche. Of misschien heb je op de lagere school wel eens de schaduw van je klasgenootje omgetrokken en zij die van jou. Maar een simpele zoekopdracht in een willekeurige internet zoekmachine, leert je al snel dat er zo veel meer mogelijkheden zijn om van een silhouet een mooie decoratie te maken.

Sprookjes thema

Een leuk sprookjesthema voor de kinderkamer of misschien wel kinderfeestje? Ook dan een leuke DIY. Voor meisjes kun je dan denken aan een tal van prinsessen, voor jongens zijn bijvoorbeeld Jungle Book of Peter Pan.
Het leuke aan sprookjesfiguren, is dat deze vaak een erg herkenbare vorm hebben, ook zonder de details. Uitermate geschikt dus, om deze te gebruiken voor een silhouet. De uitwerking is erg simpel, maar vereist wel wat geduld. Maar met het hebben van kids, is dit een eitje.

Zo maak je het

Om te beginnen heb je een afbeelding nodig.
Wanneer je je thema hebt bepaald kun je makkelijk een gepaste afbeelding op het internet zoeken. Je kunt het woord silhouet toevoegen in je zoekopdracht maar je kunt ook een willekeurige afbeelding gebruiken. Let dan wel op dat deze niet al te gedetailleerd is en een goede pose heeft om te fungeren als silhouet. Als je twijfelt kun je de omlijning van de afbeelding overtrekken, je ziet dan al snel of het beeld ook zonder de details herkenbaar genoeg is.

Ik heb gekozen voor Peter Pan en zijn vliegende consorten, Wendy, John, Micheal en natuurlijk Tinkerbel.

Wanneer je je afbeelding hebt gekozen, zorg dan dat je deze afdrukt op een formaat dat deze in je lijst past. Als je, zoals ik, meerdere afbeeldingen en aparte lijstjes hebt, zorg dan dat de afbeeldingen onderling wel in verhouding blijven.

De geprinte afbeelding snij je vervolgens uit het door jou gekozen papier. Ik heb gekozen voor een wit, dik papiersoort tegen een licht blauwe achtergrond. Dit kun je natuurlijk ook omdraaien en de achtergrond neutraal houden en de silhouet in kleur. Een dikkere papiersoort voor je silhouet is echter wel aan te raden. Het uitsnijden is het lastigste werk en vergt het nodige geduld. Maar als resultaat heb je dan wel een unieke, zelfgemaakte decoratie!

Ik ben erg tevreden met het resultaat en het vrolijke effect op de voorheen saaie, witte wand. Het mooie aan een silhouet is dat de eenvoud siert. Het geeft sfeer zonder dat het de ruimte druk maakt. Daarmee dus ideaal voor de kinderkamer waar gezelligheid gewenst is maar je vooral ook rust (in de chaos?) wilt creëren.
Aan materiaal hoef je niet veel kwijt te zijn, dus geen enkele reden om het niet te proberen!
Wij zijn benieuwd naar jullie resultaat.

Liefs Tessa

1 Response
  • Eveliene
    juni 1, 2017

    Leuk idee om samen met mijn dochter Sophie en Fleur te maken van hun favoriete prinsessen

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com