In de spotlight, Leonie, Product Development Manager bij Red-Rag

maandag, juni 20, 2016

In onze rubriek ‘Een kijkje achter de schermen bij’ stellen wij maandelijks een aantal vragen aan iemand uit de kinderkleding branche. Want wie is nu eigenlijk het gezicht achter een merk, of zorgt dat de styling tip top is tijdens een shoot? Daar willen wij  graag meer van weten! Vandaag in de spotlight, Leonie, Product Development Manager bij Red-Rag en sinds februari proud mom van knappe zoon Otis.

Wie ben je, wat is jouw passie en wat zijn je dagelijkse bezigheden? Ik heb een enorme passie voor mode en schoenen. Samen met een ontwerpteam ontwikkelen we collecties die geschikt zijn voor stoere en eigenzinnige kinderen. Zelf ben ik verantwoordelijk voor het ingeven en opvolgen van de collecties bij de fabrikanten in Italië en Portugal. Daarnaast ook de styling van de schoenen. Aan de hand van het ontwerp zoek ik de juiste zool erbij, materialen, kleur van de veters, logo’s voeringprint etc. Er komt veel bij kijken!

Durf te combineren met de verschillende prints, mix it all up!

In de spotlight, Leonie, Product Development Manager bij Red-Rag

Waar staat het merk voor waar jij werkt? Red-Rag is een opvallend schoenenmerk: tegendraads en prikkelend eigenwijs. De wereld van Red-Rag is een creatieve, inspirerende broedplaats, een ‘vrijstaat’ waarin alles anders is. Vandaar die uitdagende, stoere attitude. Red-Rag bekijkt de wereld door een brutale bril en verlevendigt de boel met een flinke dosis humor.

In welk opzicht herken je jezelf in het merk? Volgens mijn lieve man kan ik ook behoorlijk eigenwijs zijn ;-). Ik weet altijd goed wat ik wil en ga ook graag een uitdaging aan. Red-Rag is voor eigenzinnige, kleurrijke types en levensgenieters met een eigenwijze en prikkelende instelling. Sterke karakters die zich niets laten voorschrijven door trends. Ze zijn dol op onverwachte, ongekunstelde schoonheid en verrassend design. Dit zie je terug in de collectie door het gebruik van opvallend gekke prints in de schoenen. Daarnaast ook uitgesproken kleurcombinaties, materiaal gebruik en fashionable items voor meiden en jongens.

Hoe omschrijf jij je eigen stijl? Vrouwelijk en ik mix vooral casual items met modieuze items. Zoals een mooie jurk met hippe sneakers eronder. Zolang het maar verzorgd en netjes is voel ik mij er goed bij. Ik ben sinds 1 februari ook moeder geworden van een prachtige zoon Otis. Voor hem vind ik Lucky No.7, nOeser en Tumble ’N Dry, hele leuke merken. Helaas past hij nog geen Red-Rag schoenen. Dat zou zijn outfit helemaal afmaken 😉

Wat is je favoriete item ever en waarom? Owh, dat vind ik lastig. We ontwikkelen zoveel schoenen elk seizoen en lang niet alles wordt ingekocht door de winkeliers. Ik heb altijd wel een nieuwe favoriet. Dat kan een stoere sneaker zijn voor jongens of een loafer voor meiden.

Waar haal jij je inspiratie vandaan? Inspiratie haal ik uit reizen, materiaal beurzen, online zoals op Pinterest en diverse modeblogs.
Soms als ik bij fabrikanten ben kan ik ineens een materiaal zien liggen wat ik dan helemaal te gek vind om aan de collectie toe te voegen.

Binnen fashion zal steeds meer de grens opgezocht worden tussen sport en casual

In de spotlight, Leonie, Product Development Manager bij Red-Rag

Komt alles zo goed uit de verf als je in gedachten hebt? Haha, nee niet altijd. Soms kies een kleur uit zoals zacht geel en dan ga ik de definitieve samples bij de fabrikant controleren en dan zie ik ineens okergele schoenen staan. Tja, dan is het snel schakelen en zoeken naar een alternatief. Of een logo verkeerd geplaatst op de schoen. Maar dit hoort er ook bij en zeker met zo’n product als dit. Komt zoveel ambacht bij kijken.

Wat vind jij een absolute must bij kinderkleding? Binnen fashion zal steeds meer de grens opgezocht worden tussen sport en casual: De workout becomes a lifestyle. Dit resulteert in gym outfits die zodanig zijn opgenomen in ons huidige kledingbeeld, dat ze niet eens meer worden ervaren als kleding van de gym maar als casual outfit: Belangrijk is de soft look, comfort en well being, in & outsite the gym. Qua is schoenen is een lage sneaker een must-have deze zomer en een mooi sandaaltje voor de meiden. Kleding moet niet te volwassen zijn, daar hebben ze nog genoeg tijd voor 😉 

De absolute mode misser volgens jou is? Fashion is iets heel persoonlijks. De één dartelt vrolijk rond in een jurkje, terwijl de ander uitsluitend broeken aantrekt. Iedereen zijn eigen smaak. Zolang het maar wel verzorgd is!

 

Meer Red-Rag zien >>>

In de spotlight, Leonie, Product Development Manager bij Red-Rag

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com