Interview met Joanneke ontwerpster van kledingmerk LoFff

maandag, april 9, 2018

Dit is nou zo een merk waar wij graag meer van willen weten. Vandaag in de spotlight, power vrouw Joanneke Raadsen ontwerpster van kledingmerk LoFff en eigenaar van Zazi brands.

Wie ben je, wat is jouw passie en wat zijn je dagelijkse bezigheden?

Ik ben Joanneke Raadsen. Ooit begonnen in de kinderkleding uit de behoefte om te werken met mooie, tastbare producten. En dat is zeker gelukt de afgelopen 24 jaar! Ik houd van mooie stoffen, goede zelfontworpen prints, meisjesachtige kleding met een twist. Niet tuttig, wel stijlvol! Ontwerpen van LoFff is niet mijn hoofdtaak – meestal ben ik erg druk met het runnen van het bedrijf Zazi brands. Tijd nemen om te ontwerpen is een luxe die ik mezelf moet gunnen. Nu bijvoorbeeld ga ik de hele volgende week in Parijs zitten, in een appartement, om de LoFff zomer 2019 collectie te ontwerpen.

Ik wist helemaal niets van modeontwerpen, patronen maken, of productie

Wanneer kwam LoFff in jouw leven?

In 1993, in de spreekwoordelijke logeerkamer. Mijn eerste dochter was net geboren, en na een aantal jaren in de automatisering werd het tijd voor een carrière switch. Ik was toen 33, en ik wist helemaal NIETS van modeontwerpen, patronen maken, of productie. Maar al doende heb ik dat wel geleerd.

LoFff staat voor…

Ik heb een romantisch meisjesbeeld. Ik houd van kinderen van die leeftijd, vanwege de puurheid die ze meestal nog hebben. De eerlijkheid, het observatievermogen, de schoonheid van hun bewegingen. En ik weet dat kleding waar je je fijn in voelt absoluut bijdraagt aan je ontwikkeling tot een heel en sterk mens. Het is niet het belangrijkste in het leven, kleding, maar het is een van de prettigste bijzaken die er zijn.

Dat geldt in mijn ogen ook voor volwassen meisjes. Ik vind dat meisjes zich best meisjesachtig mogen voelen en zijn, zolang ze zich ook bewust zijn van hun kracht, de wereld aankunnen met hun energie, inventiviteit en nieuwsgierigheid.

Het is niet het belangrijkste in het leven, kleding, maar het is een van de prettigste bijzaken die er zijn

In welk opzicht herken jij jezelf in het merk? Waar zie je Joanneke terug in LoFff?

Door bijvoorbeeld zelf ook dingen te willen dragen van LoFff , soms pas ik net in maat 176. Maar het meeste doordat ik zie hoe gelukkig en blij de meisjes zijn die de kleding dragen tijdens de fotoshoots. Als je kijkt naar de foto’s die we gemaakt hebben op Ibiza, voor zomer 2018, met 3 girls die zo ontzettend aan het stralen waren in de LoFff kleding, en die niet konden wachten totdat ze dit ook echt konden hebben en dragen – dan weet ik dat het goed zit met het merk.

Hoe omschrijf jij je eigen stijl?

Stylish en origineel.

Wat is je favoriete item ever en waarom?

Dat is een moeilijke. Na 48 collecties… Maar ik denk dat ik dan toch wel terecht kom bij de collectie van winter 2009, die als thema Arctica had. Veel jurken zou ik nu wat korter en minder wijd maken, maar het hele beeld van die collectie – aan de ene kant alle sneeuw kleuren, heel soft, en aan de andere kant de harde felle kleuren van het noorderlicht in combinatie met zwart – ik word nog steeds blij als ik die foto’s terug zie. Maar er zijn er zoveel meer, waar ik nog steeds erg gesteld op ben.

ontwerpster van kledingmerk LoFff

Waar vind jij je inspiratie voor de collecties? 

Zolang je je ogen open houdt en nieuwsgierig bent, blijft alles inspirerend. Daarvoor hoef je geen verre reizen te maken, hoewel die natuurlijk ook heel fijn zijn. Maar als ik kijk naar vroegere collecties, heb ik inspiratie gehaald uit insecten, een kinderboek, de noordpool dus, een museumbezoek waar ik een portret van Maria Fjodorovna tegenkwam – niet echt voor de hand liggende inspiratiebronnen.

Ziet het er uiteindelijk net zo uit als je voor ogen had?

Gelukkig inmiddels wel, hoewel ik soms nog steeds dingen bedenk die dan technisch toch niet haalbaar zijn.

Wat vind jij een must die niet mag ontbreken bij kinderkleding?

Dat je eerst het kind ziet en dan pas de kleding. Kleding is een prachtige support act, maar moet absoluut niet de hoofdrol spelen.

Wat vind jij een fashion fail?

De dochter die eruit moet zien als een miniversie van de moeder. Hoe leuk het ook kan zijn voor Instagram en andere social media, een moeder looks like daughter en vice versa foto – je kinderen zijn maar zo kort kind, dat je deze periode moet koesteren en ze laten stralen in de fase waar ze op dat moment in zitten.

Zie >>HIER<< meer van kledingmerk LoFff

ontwerpster van kledingmerk LoFff

Interview met Joanneke ontwerpster van kledingmerk LoFff door Debbie

 

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com